• darkblurbg
    Mindfulness
    Kinderen door aandachttraining veerkrachtig en evenwichtig in het leven laten staan
  • darkblurbg

Aandachttraining geeft meer rust voor jou en je kind

Als ouder wil je het beste voor je kind. Je probeert hem of haar op de juiste manier te begeleiden naar een evenwichtig en veerkrachtig volwassen leven, maar dat is in een wereld vol prikkels niet altijd eenvoudig. Sommige kinderen zijn extra gevoelig voor de continue stroom van prikkels waaraan ze dagelijks worden blootgesteld en vallen bijvoorbeeld moeilijk in slaap, kunnen zich niet goed concentreren of hebben weinig zelfvertrouwen. Ook buikpijn en hoofdpijn zonder aanwijsbare oorzaak kunnen een gevolg zijn van deze prikkels. Al deze belemmeringen hebben vaak ook hun weerslag op het gezin. Zo heb je als ouder misschien wel het gevoel dat je vaak de strijd aan moet gaan met je kind terwijl je juist verlangt naar rust en gezelligheid in huis.

Professionele ondersteuning

Loop je rond met zorgen over je kind en heb je behoefte aan professionele  ondersteuning omdat je het gewoonweg even niet meer weet? Dan kan aandachttraining iets voor jou en je kind betekenen.

Kleine technieken die een groot verschil maken

Tijdens de (individuele) aandachttraining leer ik je kind om zelf tot rust te komen wanneer dit nodig is. Zo leer ik een moeilijke slaper oefeningen die rust geven en die hij of zij voor het naar bed gaan samen met jou als ouder kan doen. Ik leer je kind te voelen hoe het nu echt met hem of haar gaat. Ik laat ze inzien dat vervelende gevoelens straks of morgen weer heel anders kunnen zijn. Stel dat je kind vaak last heeft van buikpijn. Pijn is niet fijn, maar vechten tegen de pijn maakt het groter en meer aanwezig. Het ze laten inzien dat wat er nu is er straks niet meer hoeft te zijn is voor veel kinderen een hele geruststellende gedachte. Kleine technieken die echt een groot verschil maken.

Thuis oefenen

Alle technieken die je kind tijdens de aandachttraining aangereikt krijgt moeten in zijn of haar dagelijks leven geïntegreerd worden. Dat bereik je vooral door dagelijks thuis met je kind te oefenen. Door samen met je kind één of meerdere moment(en) op een dag in te bouwen leert je kind zelf tot rust te komen, vergroot het zijn concentratie- en observatievermogen, krijgt het meer zelfvertrouwen en zal het rustig kunnen (in)slapen. En ervaar deze momenten vooral ook als quality time met je kind.

Hoe is het nu met jou als ouder

Je bent op mijn site dus waarschijnlijk ben je op zoek naar mogelijkheden om je kind te helpen. Maar sta je er ook bij stil hoe het op dit moment met jou gaat? Welke behoeftes leven er bij jou? Wat heb jij op dit moment nodig? Is je hoofd vol, ben je met je gedachten vaak bij je kind (-eren) en je werk? Voel je je vaak leeg en moe? Neem je te weinig tijd om op te laden? En weet je van jezelf hoe je dat het beste kunt doen?

Speciaal voor jou als ouder is er een training MINDFULNESS IN OPVOEDING. Deze training steunt je midden in de alledaagse situaties en hectiek van het gezin. Het gaat vooral over jou; goed zorgen voor jezelf en compassie ontwikkelen voor jezelf en je gezin.

Bekijk hier een filmpje dat eenvoudig uitlegt hoe het principe van mindfulness werkt:

https://www.youtube.com/watch?v=w6T02g5hnT4

Lees hier meer over mij of neem contact met mij op als je meer wilt weten over de mogelijkheden die ik je kan bieden.