• darkblurbg
    Dé trainer en coach voor kind en ouders
    Aandachttrainingen, Workshops & Lezingen over Mindful opvoeden.
  • darkblurbg

Hallo! Wat leuk dat je op mijn site komt kijken. 

  

Ik ben Jolanda en Kikker hangt in de bomen. De wind wappert en zijn beentjes bungelen op de wind. De haartjes op zijn hoofd kriebelen een beetje, dat voelt heel grappig.

Kikker oefent al een poosje met de aandachttraining. Hij kan nu met zijn aandacht naar zijn buikje gaan en de adem daar voelen. Hij voelt dat doordat zijn buikje omhoog gaat als hij in ademt, alsof je een ballon opblaast. Als hij uitblaast dan zakt zijn buikje pffffff weer omlaag. Alsof een ballon leegloopt: pffffieieieiett.

Dat was best moeilijk in het begin, maar door te oefenen lukt het nu! En daar is hij trots op. Het helpt hem als iets niet lukt en dan boos wordt. Als hij dan de adem een poosje volgt, dan voelt hij de boosheid een beetje zakken en probeert hij het nog een keer. 

Kikker en ik zijn dikke vrienden. Kikker helpt met de trainingen en dat is wel fijn want als je iets moeilijk vindt of je voelt je niet zo blij, dan kan kikker je wat opvrolijken. Hij oefent mee als we oefenen. Alleen als jij dat wilt natuurlijk. 

  

 Een klein oefeningetje in het trainen van je aandacht:

Welke dieren zie jij op deze tekening? 

Hoeveel vlinders tel je?

Zijn de vlinders allemaal hetzelfde of is er ook een anders? Hoe is deze vlinder anders? En de bloemen?

Door goed te kijken naar het plaatje, en te blijven kijken, ontdek je steeds meer. Dat komt omdat je je aandacht erbij houdt. Misschien zie jij nog wel dingen die ik niet zie.