• darkblurbg
  Dé trainer en coach voor kind en ouders
  Mindfulnesstrainingen, Mindful opvoeden, blogs & Lezingen
 • darkblurbg
  Dé trainer en coach voor kind en ouders
  Mindfulnesstrainingen, Mindful opvoeden, blogs & Lezingen

Mindful opvoeden, dé training voor ouders en docenten

 • Ik word geleefd door mijn gezin, mijn werk en alles eromheen. Ik heb de behoefte aan rust en balans maar hoe krijg ik die terug?
 • Door de drukte van de dag merk ik dat ik mijn aandacht moeilijk bij mijn kinderen kan houden, laat staan plezier ervaren van hun aanwezigheid. Mijn hoofd is ergens anders. Dit wil ik anders, maar hoe?
 • Ik merk dat ik er met mijn aandacht niet bij ben en snel ontplof bij mijn kinderen. Dit vind ik zo erg.
 • Ik ben altijd bang dat er iets ergs gebeurd met mijn kinderen en daardoor leg ik veel regels op. Dit werkt voor mijn kinderen en mij niet goed.
 • Als ik een dag gewerkt heb en thuiskom, dan loopt mijn hoofd over en wil ik het liefst even helemaal niets maar met de kinderen thuis lukt dat niet.

Waar ouder staat kun je ook docenten lezen.     

Heb je behoefte aan balans en energie in je leven met je kinderen? Rust zodat je plezier ervaart bij het spelen van een spelletje met je kind of dat je in alle rust en aandacht kunt luisteren naar wat je kind te vertellen heeft?

"Jij bent, samen met je partner, de fundering voor je gezin. "

De training mindful opvoeden geeft je handvatten om tot rust te komen, om te leren gaan met momenten in de opvoeding waar je even geen antwoord op hebt. De training brengt je inzicht in je eigen gedrag/gewoontes zodat je tijdens en na de training andere keuzes gaat maken en voor jezelf gaat zorgen. Want laten we eerlijk zijn: Jij bent, samen met je partner, de fundering van het gezin. Als je niet goed voor jezelf zorgt dan stort die fundering in en is je gezin in onbalans. En dat is best gek als je bedenkt dat je als ouder eerst voor je kind zorgt, je partner, je werk, je huisdier, het huishouden en alles eromheen, eventueel nog mantelzorgen en dan kom jij pas......

In deze training neem je tijd en aandacht voor je eigen gevoelens en lichaam zodat je met een frisse blik weer naar jezelf én je kind(-eren) kunt kijken.

Laat duidelijk zijn dat Mindfulness geen toverstaf is waarmee je alle problemen weg tovert. Het helpt om uit de draaikolk van emoties te stappen, te stoppen, waardoor er een pauze ontstaat en een bewuste keuze gemaakt kan worden die past bij de situatie en emoties. 

Klik op deze link als je een filmpje wil bekijken over de wetenschap achter mindfulness.

In deze training leer je:

 • Inzicht krijgen in je gevoelens, gedachten en lichamelijke signalen en behoeften, 
 • met een frisse blik naar je kind kijken en zien dat je kind een eigen unieke persoonlijkheid en behoefte heeft;
 • dat zelf het goede voorbeeld geven beter werkt dan je kinderen vertellen wat ze moeten doen;
 • begrip hebben voor jezelf omdat opvoeden een uitdagende klus is waar geen handboek voor is;
 • dat de perfecte ouder niet bestaat; 
 • je bewust worden wanneer je op de automatische piloot reageert op het gedrag van je kind, te pauzeren en vervolgens te kiezen voor een bewuste, neutrale en vriendelijkere reactie, wat spanningen helpt voorkomen.

Mogelijke trainingsvormen:

 1. Alleen met je partner; start op elk gewenst moment, kracht ligt in het meenemen van gezinssituaties
 2. Groepstraining; bij voldoende aanmeldingen
 3. Docententeam op school

De 8 weekse training Mindfulness in opvoeding & onderwijs bestaat uit:

 • een intakegesprek;
 • acht wekelijkse groepslessen van tweeënhalf uur per keer; 
 • een werkboek voor ouders;
 • Geleide meditaties ingesproken door Eline Snel om thuis mee te oefenen;

De kosten van deze training in een groep zijn €349 euro per persoon, inclusief BTW. Bij deelname van 2 ouders uit één gezin €649,00 incl. BTW. Ben je financieel minder voorzien bel dan gerust. Geld mag geen reden zijn om niet deel te nemen. Op 5 november start de volgende training.   AGENDA

Ja, ik wil me aanmelden

 

Wil je samen met je partner deze training volgen (semi-individueel) dan kan dat ook. Voor €700,00 p.p (incl. BTW). De kracht van deze persoonlijke training is dat er meer in gegaan kan worden op persoonlijke aspecten en je gezinssituatie. Daarnaast ontstaat er een krachtige samenwerking tussen ouders op moeilijke momenten doordat je elkaar kunt steunen met de lessen in je gezinssituatie. 

Ja ik wil me aanmelden

Trainingen voor docententeams zijn ook mogelijk. Behoefte aan meer informatie mail dan naar:

info@jolandaklaveringa.com

Voor meer informatie over de kindertrainingen: klik hier