• darkblurbg
  Dé trainer en coach voor kind en ouders
  Mindfulnesstrainingen, Mindful opvoeden, blogs & Lezingen
 • darkblurbg
  Dé trainer en coach voor kind en ouders
  Mindfulnesstrainingen, Mindful opvoeden, blogs & Lezingen

Dé MBSR/mindfulnesstraining speciaal voor ouders.

     
Als ouder ben je altijd bezig met je kind. Je kind(-eren) staan op nummer 1. Je gunt ze het allerbeste en staat altijd voor ze klaar. Als ze jong zijn gaat het vooral over de fysieke zorg en bij pubers meer om kaders stellen, het coachen en langzaam loslaten. Het zijn ook nogal wat uitdagingen waar je als ouder voor staat. Je bent er niet voor opgeleid en een handleiding is er niet voor 

Deze MBSR/mindfulnesstraining is gericht op het thema; Mindful opvoeden. Er is aandacht voor jou als ouder. Als jij de balans kunt vinden in de zorg die je kind nodig heeft en de zorg die jij nodig hebt dan ben je al een heel eind. Zo heb je als ouder misschien wel het gevoel dat je vaak de strijd aan moet gaan met je kind terwijl je juist verlangt naar rust en gezelligheid in huis. De praktijk laat zien dat veel ouders worstelen. Te weinig energie en overbelast voelen (burn-out) van de vele ballen die in de lucht gehouden moeten worden, zoals je werk en

sportclubjes van je kinderen. Daarnaast de uitdagingen met de kinderen waar je oplossingen voor zoekt en vaak geen antwoord op hebt (bijvoorbeeld moeilijk slapen en moeite met concentreren). De frustratie die dit oproept heeft zo zijn weerslag op het gezin. Wat je ermee doet, daar gaat het om. 

In deze training neem je tijd en aandacht voor je eigen gevoelens en lichaam zodat je met een frisse blik weer naar je kind(-eren) kunt kijken.

Laat duidelijk zijn dat Mindfulness geen toverstaf is waarmee je alle problemen weg tovert. Het kan je helpen om uit de draaikolk van emoties te stappen, te stoppen, waardoor er een pauze ontstaat en een bewuste keuze gemaakt kan worden die past bij de situatie en emoties. 

 

In deze training leer je:

 • jezelf zien en contact maken met je gevoelens, gedachten en lichamelijke signalen en behoeften, 
 • met een frisse blik naar je kind kijken en zien dat je kind een eigen unieke persoonlijkheid en behoefte heeft;
 • dat zelf het goede voorbeeld geven beter werkt dan je kinderen vertellen wat ze moeten doen;
 • begrip hebben voor jezelf omdat opvoeden een uitdagende klus is waar geen handboek voor is;
 • dat de perfecte ouder niet bestaat; 
 • je bewust worden wanneer je op de automatische piloot reageert op het gedrag van je kind, te pauzeren en vervolgens te kiezen voor een bewuste, neutrale en vriendelijkere reactie, wat spanningen helpt voorkomen.

 

De 8 weekse training Mindfulness in opvoeding & onderwijs bestaat uit:

 • een intakegesprek;
 • acht wekelijkse groepslessen van tweeënhalf uur per keer; 
 • een werkboek voor ouders;
 • Geleide meditaties ingesproken door Eline Snel om thuis mee te oefenen;

De kosten van deze training in een groep zijn €349 euro per persoon, inclusief BTW. Bij deelname van 2 ouders uit één gezin €649,00 incl. BTW. Ben je financieel minder voorzien bel dan gerust. Geld mag geen reden zijn om niet deel te nemen. Er zijn speciale regelingen. Op 11 en 16 september starten er weer groepen en kun je zo aansluiten. AGENDA

Ja, ik wil me aanmelden

 

Wil je samen met je partner deze training volgen (semi-individueel) dan kan dat ook. Voor €700,00 p.p (incl. BTW). De kracht van deze persoonlijke training is dat er meer in gegaan kan worden op persoonlijke aspecten en je gezinssituatie. Daarnaast ontstaat er een krachtige samenwerking tussen ouders op moeilijke momenten doordat je elkaar kunt steunen met de lessen in je gezinssituatie. 

Ja ik wil me aanmelden

Voor meer informatie over de kindertrainingen: klik hier