• darkblurbg
  Dé trainer en coach voor kind en ouders
  Mindfulnesstrainingen, Mindful opvoeden, blogs & Lezingen
 • darkblurbg
  Dé trainer en coach voor kind en ouders
  Mindfulnesstrainingen, Mindful opvoeden, blogs & Lezingen

Aandachttrainer voor kinderen

Ik ben Jolanda Klaveringa (43) en ben aandachttrainer voor kinderen, ouders en docenten in Zuidhorn en Groningen. De keus om me op kinderen te richten heeft alles te maken met mijn eigen ervaring. Op mijn 13e werd ik hartpatiënt en vanaf dat moment ging ik vechtend door het leven. Ik wilde bewijzen dat ik het leven net zoals ieder ander kon leiden. Ik was er goed in om signalen van mijn lichaam en geest volledig te negeren en stond niet in contact met mezelf.

Thuiskomen bij mezelfJolanda Klaveringa, aandachttraininger kinderen

Totdat ik een aantal jaar geleden in aanraking kwam met mindfulness. Ik volgde de op mindfulness gerichte training ‘Gezond ziek zijn’ van Sietske de Haan en leerde dat als ik mijn strijd opgaf ik mijn ziekte juist als kracht kon gaan zien. Ik leerde met positieve en liefdevolle aandacht naar mezelf en mijn ziekte te kijken en ik kwam weer in contact met mijn lichaam en geest. Het voelde echt als thuiskomen bij mezelf.

Ik wilde écht kunnen helpen

Toen ik pleegmoeder werd van een meisje en geconfronteerd werd met haar worsteling rondom haar situatie en verleden zag en voelde ik veel herkenning. Zelf werd ik tijdens mijn ziekte niet begeleid of gecoacht en dat wilde ik met haar anders doen. Ik wilde haar écht kunnen helpen en besloot me te verdiepen in mindfulness voor kinderen. Ik volgde onder andere de opleiding aandachttraining aan de internationale Academie voor Mindful Teaching om aan kinderen en jongeren les te kunnen geven in de Methode Eline Snel.

Ieder kind heeft recht op aandachttraining

Ik vind dat ieder kind recht heeft op aandachttraining zodat hij dichtbij zichzelf kan blijven, zijn grenzen leert kennen en evenwichtig en veerkrachtig in het leven leert te staan met zichzelf als steun en toeverlaat. Een waardevol bezit voor de rest van hun leven.

Individuele training

Ik geef in mijn eigen praktijk individuele aandachttraining aan kinderen die bijvoorbeeld last hebben van concentratieproblemen, weinig zelfvertrouwen hebben, kampen met faalangst of te maken hebben met burn-out klachten. Ook kinderen met een chronisch ziekte kunnen bij mij terecht. Voor ieder kind is een individuele training waardevol. Het is een aandachttraining gecombineerd met coaching

Groepstrainingen

Naast individuele aandachtstrainingen en groepstrainingen in mijn eigen praktijk geef ik ook groepstrainingen op basisscholen. Ik vind dat mindfulness ook in de lessen op school verweven moeten worden, net zoals bijvoorbeeld gym. Kinderen leren op die manier goed de aandacht bij zichzelf te houden wat zorgt voor onder meer een verhoogde concentratie en betere sfeer in de klas.

Opleiding

Ik heb de volgende opleidingen/trainingen gevolgd en ben daarmee bevoegd om aandachtstraining aan kinderen en ouders/onderwijzers te geven. Daarnaast zijn retraites een onderdeel van opleiding om zo de mindfulness te verdiepen en te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling en het trainerschap. 

 • Stilzitten als een kikker (6-16 jr.); Methode Eline Snel, Internationale Academie voor Mindful Teaching
 • MBSR 'Methode Eline Snel'; Mindful opvoeden, Internationale Academie voor Mindful Teaching
 • Mindfulness retraite met coaching, Sietske de Haan 2020
 • Metta retraite, Sietske de Haan 2019
 • Gezond ziek zijn, Sietske de Haan 2016
 • Metta retraite met coaching, Sietske de Haan 2018
 • Mindfulness retraite met coaching, Sietske de Haan 2017
 • Energie retraite met coaching, Sietske de Haan en Ton van Huffelen 2019
 • Interpersonal Mindfulness, Sietske de Haan 2018
 • MBSR training (Mindfulness Based Stress Reduction) met coaching, Rommy Hutting, Sense Groningen

Wilt u meer weten? Neem dan contact met mij op.