• darkblurbg
    Zie jezelf én je kind
    Aandachttrainingen en coaching voor kinderen, ouders en docenten. Tijd en zorg voor jezelf brengt balans en verbinding in je gezin of klas.
  • darkblurbg

 

'Wendy' mei 2019. 

In de 'Wendy' een artikel over mijn ervaringen van de retraites van Sietske de Haan. www.sietskedehaan.com
Retraites die je leven kunnen veranderen. Zo ook de mijne. Dankbaar dat ik hier aan bij mocht dragen. De foto is gemaakt door Paul Vink.

Mede door Sietske, mijn levensloop en onze pleegdochter ben ik gaan werken voor en met kinderen en hun ouders. Het klopt helemaal. En zo bezien is de weg vol kuilen en zware tegenwind het uiteindelijk helemaal waard geweest.

 

'IK EERST'

'IK EERST'

Die uitspraak: 'IK EERST', dat klinkt vrij egoïstisch. Blijkbaar is het voor mij belangrijk om een ander op de eerste plaats te zetten. Vooral mijn dochter, mijn man, mijn hond kan ook niet zonder mijn zorg dus die gaat ook eerst. Mijn ouders, schoonouders, broers en zussen zijn ook heel belangrijk maar zijn gelukkig nog gezond van lijf en leden en hebben mijn zorg op dit moment nog niet nodig. Dit kan ook heel anders zijn, dat je wel die zorg op je schouders hebt rusten.

Speurtocht met de zintuigen

Speurtocht met de zintuigen

Vandaag een bijzondere individuele aandachttraining gedaan met een jongen van 8. Met hond Pinky zijn we tussen de buien door op speurtocht naar buiten gegaan. Wat hoor je, zie je en ontdek je. Wees nieuwsgierig en onderzoek wat je ziet, ruikt, hoort en voelt.

Mindful opvoeden, inspiratie

Mindful opvoeden, inspiratie

Hoogleraar Susan Bögels schreef een publieksboek over mindful parenting. Opvoedstress, ouder-burnout: het grootbrengen van kinderen lijkt meer dan ooit een enorme opgave te zijn. De kern van de oplossing van dit probleem ligt volgens Susan Bögels, hoogleraar Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam, in mindfulness, en dan vooral in het “niet-doen” en in het “er zijn”. In haar boek “Mindful opvoeden in een druk bestaan” legt ze uit hoe dat moet. Ze schreef het boek als wetenschapper, clinicus én als moeder.

Zie jezelf én je kind

Zie jezelf én je kind

Gisteravond was de Introductie workshop Mindful opvoeden in pand10A in Zuidhorn. Een workshop om ouders te inspireren en ondersteunen. Een avond van verbinding, herkenning en inspiratie.

Mindfulness: hype of hoopvol?

Mindfulness:  hype of hoopvol?

Mindfulness: hype of hoopvol? Denk je bij mindfulness aan vaag en zweverig? Breekt het zweet je uit bij woorden als meditatie en yoga? Dan kan recent onderzoek met betrekking tot stress en welbevinden bij basisschoolleerkrachten jou mogelijk van gedachten doen veranderen. De resultaten zijn namelijk veelbelovend. Zou mindfulness een antwoord kunnen zijn op de ervaren werkstress? Artikel is geschreven door: Bernadette Lensen (bernadette.lensen@rvko.nl) is directeur van de Nicolaasschool in Rotterdam en promovenda aan de Radboud Universiteit en staat in het magazine: JSW 1 sep. 2018

Je kind leren groeien!

Je kind leren groeien!

Als ouder is het elke keer zoeken; hoe kan ik mijn kind het beste ondersteunen, wat heeft mijn kind nodig om te groeien, om trots te kunnen zijn op zichzelf en lekker in zijn vel te zitten, precies zoals hij of zij is, met zijn of haar talenten of eigenheden! Moeite hebben met rekenen of taal, dyslexie of dyscalculie hebben, ADHD of ADD, Hoog sensitief zijn, moeite met concentreren of een lager werktempo. Ieder kind heeft zijn eigen uitdaging, met of zonder label. Deze blog gaat over ruimte geve

Herken je dit?

Herken je dit?

Je hebt je kind (-eren) net in bed gestopt. Je kop thee staat op de tafel te dampen. Je benen liggen op de bank en je zucht eens diep: "He he." Even een moment voor jezelf. Het was een drukke dag. Misschien heb je gewerkt of je bent bezig geweest met klussen die nodig eens gedaan moesten worden. De kinderen naar school gebracht, gehaald, clubjes en/of naar vriendjes gebracht. Administratie, boodschappen, koken, etc. En dan:

Mindfulness; Wat is er nu?

Mindfulness; Wat is er nu?

De hond aan mijn voeten, mijn dochter links van mij is lekker bezig met slijm maken. Ik ben bezig op de computer. De zon schijnt op ons en geeft een heerlijk warm gevoel aan mijn voeten. Geluidjes van het slijm, een snurkend hondje, getik van mijn typen. Dit is er nu. Samen zijn, genieten van dit moment, heel bewust.