• darkblurbg
    Dé trainer en coach voor kind en ouders
    Mindfulnesstrainingen, Mindful opvoeden, blogs & Lezingen
  • darkblurbg
    Dé trainer en coach voor kind en ouders
    Mindfulnesstrainingen, Mindful opvoeden, blogs & Lezingen

Speurtocht met de zintuigen

Gepubliceerd op: 07-05-2019

Vandaag een bijzondere individuele aandachttraining (mindfulness) gedaan met een jongen van 8. Met hond Pinky zijn we tussen de buien door op speurtocht naar buiten gegaan. Wat hoor je, zie je en ontdek je. Wees nieuwsgierig en onderzoek wat je ziet, ruikt, hoort en voelt.

Allereerst was er een harde wind te voelen die we achterop ons hoofd voelden. Best een beetje koud, brr. In een andere straat kwam hij ineens van voren recht in ons gezicht. Onze haren wapperden in de wind.

Tijdens de speurtocht waren er verschillende geuren te ruiken, op ieder plekje een andere geur. De geur van bloemen maar ook de nattigheid; heel gek, kun je natte natuur ruiken? Poep kun je zeker ruiken, kuch kuch🤢🧐.

De wind horen in de toppen van de bomen die van links aankwam waaien en rechts van ons verdween. Bomen die allemaal verschillende soorten blaadjes hadden. In vorm en kleur. Eén boom was aan de onderkant van het bladerdak groen en steeds verder omhoog werd het blad roder. Nog nooit eerder gezien. Het gras bleek ook nat nog lekker zacht en kriebelig. Boomschors is er in allerlei soorten en kleuren. We hebben het gevoeld; ze voelen allemaal anders, en hebben ze geroken.
Weet jij of je boomschors kunt ruiken?

Ook als je buiten wandelt kun je je aandacht trainen in het nu. Samen met je kinderen of je hele gezin. Het leven is één grote speurtocht zo.
Ga ook lekker naar buiten met je kinderen, juist met dit weer.
www.Jolandaklaveringa.com

#aandachttraining #natuur #mindfulindenatuur #mindfulness