• darkblurbg
    Kindercoach én trainer in mindfulness
  • darkblurbg
    Kindercoach én trainer in mindfulness

Mindfulness; Wat is er nu?

Gepubliceerd op: 21-03-2018

De hond aan mijn voeten, mijn dochter links van mij is lekker bezig met slijm maken. Ze is geconcentreerd bezig en met aandacht bij het slijm, het voelen. Ik ben bezig op de computer. De zon schijnt op ons en geeft een heerlijk warm gevoel aan mijn voeten. Geluidjes van het slijm, een snurkend hondje, getik van mijn typen. Dit is er nu. Samen zijn, genieten van dit moment, heel bewust. Dit is mindfulness op een dagelijks moment; Je bewust zijn van dit moment, alles opmerken en voelen wat het met je doet.

Waar ben jij, als je dit leest, mee bezig? Je ogen lezen, waar zit je op? Is het warm of koud om je heen? Je billen, zitten die op de vloer, stoel? Wat voel je? Koude, warmte of iets zachts aan je billen? Wat heb je in je handen? Hoe voelen je schouders? Zijn ze gespannen? Laat ze heel bewust los, ontspannen op elke uitademing. Drie keer uitademen en los laten die spanning. Nu op dit moment.

Even inzoomen; wat is er nu, zonder oordeel, heel bewust ervaren. Gun jezelf elke dag deze momenten. Is het moment prettig, geniet ervan. Is het een minder fijn moment: waar heb je nu behoefte aan? Erken dit en kijk of je dit jezelf nu of straks kan bieden. Wees je eigen beste vriend of vriendin.

Voor iedereen; geniet van je dag vandaag. Geniet van de zon die ons vandaag verlicht met warmte op ons huid. Wees lief voor jezelf.
Jolanda