• darkblurbg
    Dé trainer en coach voor kind en ouders
    Mindfulnesstrainingen, Mindful opvoeden, blogs & Lezingen
  • darkblurbg
    Dé trainer en coach voor kind en ouders
    Mindfulnesstrainingen, Mindful opvoeden, blogs & Lezingen

Mindful moederschap

Gepubliceerd op: 01-11-2019

Moederschap én mindfulness

Moederschap is liefde

Moederschap daagt uit

Moederschap laat je buigen in nederigheid

Moederschap is de humor zien van je eigen valkuilen en die van je kind.

Moederschap maakt sterk

Moeder ben je niet meteen, net als dat je kind opgroeit en een hoop moet leren. Zo groei je ook als moeder, stap voor stap, met je kind mee.  Letterlijk vallen en opstaan. Soms iets uit liefde doen dat een onhandige zet blijkt.  De stress die dat met zich mee brengt, de zelfafwijzing, de pijn en het verdriet.

Samen groei je op, samen leer je.

Van elkaar en met elkaar.

Erkennen als iets anders is gegaan dan je had gewild. Dit geeft je kind het inzicht dat mama ook leert en fouten maakt. Zo groei je samen op en leer je elkaars kwetsbaarheid kennen. Dit maakt dat er ruimte is om af en toe te huilen en opnieuw te beginnen. Dit maakt dat je met humor en relativering naar je eigen groeiproces kunt kijken, ook je kind.

Zo groei je in het moederschap.

Jezelf respecteren om het vallen en opstaan. Zoeken naar een balans in je angsten en zorgen en de zelfstandigheid van je kind.  Dit vraag verantwoordelijkheid in je moederschap.

Goed zorgen voor jezelf zodat je een stevig fundament voor je kind bent, dat is ook moederschap en liefde voor je kind. Een balans vinden in zorgen voor jezelf en zorgen voor je kind en gezin dat vraagt moed en verantwoordelijkheid. Jezelf diep in de ogen kijken, zien en erkennen wat jij nodig hebt. Daar aan toegeven vergt moed, dat is liefde voor jezelf vanuit een bron van zelfwaardering en zelfrespect. Door dit voor te leven voor je kind zal je kind dit overnemen.

Balans. Balans. Balans. Gun jezelf tijd deze elke keer weer opnieuw te vinden. Onbalans en balans zijn onlosmakelijk verbonden met het leven en wisselen elkaar af. Na een periode van onbalans vind je weer balans en zo verder. Dit weten; brengt een knipoog in het leven.

Verwonder je om je eigen groei

Verwonder je om de groei van je kind

Verwonder je om de liefde voor je kinderen

Verwonder je om de tijd die je samen doorbrengt.

Zet de bril af van oordelen, drukte, moeten, angsten en zorgen en zie waar jij staat, nu op dit moment, met je kind en verwonder.

Jij bent oké!

 

Wil je meer weten over mindful ouderschap; lees dan verder

De vorige blog ging over de macht van gedachten; Denk je rot 

Of wil je gewoon eens van gedachten wisselen; bel of mail gerust