• darkblurbg
    Dé trainer en coach voor kind en ouders
    Mindfulnesstrainingen, Mindful opvoeden, blogs & Lezingen
  • darkblurbg
    Dé trainer en coach voor kind en ouders
    Mindfulnesstrainingen, Mindful opvoeden, blogs & Lezingen

'IK EERST'

Gepubliceerd op: 16-05-2019

Die uitspraak: 'IK EERST', dat klinkt vrij egoïstisch. Blijkbaar is het voor mij belangrijk om een ander op de eerste plaats te zetten. Vooral mijn dochter, mijn man, mijn hond kan ook niet zonder mijn zorg dus die gaat ook eerst. Mijn ouders, schoonouders, broers en zussen zijn ook heel belangrijk maar zijn gelukkig nog gezond van lijf en leden en hebben mijn zorg op dit moment nog niet nodig. Dit kan ook heel anders zijn, dat je wel die zorg op je schouders hebt rusten.

Tja; ‘Ik eerst’, klinkt egoïstisch en tegelijkertijd zijn al deze mensen beter af als ik energie heb en blij ben met mezelf toch? Dus is het dan niet juist fijn als ik juist zeg: ‘Ik eerst’, en dan kan ik oprecht met aandacht, liefde en geduld bij jou zijn.  En als ik op deze manier leef, geef ik dan mijn dochter niet juist het goede voorbeeld, dat goed zorgen voor jezelf super belangrijk is.  Dat leren luisteren naar jezelf, je in contact brengt met een enorme bron van wijsheid. Namelijk je eigen wijsheid en dat dit pad bewandelen alleen maar goed is….. Ja precies, alleen maar goed. Het brengt zelfvertrouwen en levenservaring.

Varen op je eigen kompas en niet die van een ander. Op 27 juni geef ik een workshop voor ouders over dit thema. Je bent van harte welkom!

19.00-2100 uur, pand 10, Nieuwsstraat in Zuidhorn.

aanmelden@jolandaklaveringa.com

Entree: €10,00

Kom jij ook?