• darkblurbg
    Kindercoach én trainer in mindfulness
  • darkblurbg
    Kindercoach én trainer in mindfulness

Denk je ROT! (2)

Gepubliceerd op: 16-09-2019

Je hebt altijd een keuze.

Je hebt altijd een keuze. Op dagen dat je lamlendig voelt lijkt het alsof weggetrokken wordt naar beneden. Het lijden is voelbaar, meedogenloos en zwaar. Op die momenten heb je het vaak zelf nog niet eens door dat je aan het lijden bent maar in je hoofd is het druk met dit lijdende voorwerp. In mijn geval is het vandaag en gister de verkoudheid die flink aanwezig is en me naar beneden trekt. De vermoeidheid in mijn lichaam van de Steptember stappen deze maand zetten het misschien nog wel extra onder druk. Maar in mijn hoofd merk ik een wirwar aan gedachten. Mijn hoofd doet pijn, dof gevoel en constant aanwezig. Het lijkt wel een dot watten en tegelijk voelt het alsof er een band strak gespannen is rond mijn hoofd. Daarnaast merk ik even de lol niet in van wandelen waardoor er gedachten boven komen over Steptember: straks is het teveel voor mijn hart en ben ik nu verkouden omdat ik teveel van mezelf vraag. Mijn loop buddy’s doen het fantastisch en ik moet me aan hun optrekken. Zij kunnen het ook dus stel je niet aan.

Driehoek

Als je dit bekijkt dat snap je wel dat de energie ook letterlijk je lijf uit sluipt. Gedachten zijn verbonden met onze emoties en onze emoties zijn verbonden met ons lichaam. Daar heb je de driehoek van invloed. Verbonden en altijd op elkaar reagerend.

Terwijl al deze gedachten niet meer zijn dan een groep mensen die aan het praten zijn over 1 thema. Het voegt niets toe en als ik ze bekijk dan is het ook allemaal lariekoek. Ik merk een lachkriebel naar boven komen nu ik de bla bla herken. Het is hilarisch te bedenken dat een verkoudheid waar je natuurlijk echt wel fysieke last van hebt zo kan uitlopen in een bizar drama. Een persoonlijk drama want het gaat wel over mij. Na 2 dagen rot voelen merkte ik vanmorgen op hoe ik lekker aan het zwelgen ben in het lijden in mijn verkoudheid en hoe ik me heb mee laten zuigen in mijn hoofd. Ik merk ook, nu ik er van een afstand naar kijk, dat het al makkelijker wordt en dat het drama een komische noot krijgt. Die geest van ons doet er alles aan om mee te praten, aandacht te vragen.

Lijntje doorknippen

Nu ik het eindelijk zie kan ik het lijntje doorknippen. Niet letterlijk maar erom lachen help al. Daarnaast besluit ik om een bodyscan te doen. Mindfulness helpt me op dit moment enorm. Soms duurt het even voordat ik opmerk dat ik in mijn hoofd verdwenen ben en zelf het lijdend voorwerp geworden ben. Als ik me er bewust van ben dan ontstaat er een keuze. Een keuze om de gedachten erover te laten gaan en niet naar te luisteren. Even op te gaan in een bodyscan. Deze blog nu schrijven en heel bizar; de woorden stromen als een rivier uit mijn vingers. Terwijl ik vanmorgen dacht (ja, daar istie weer) dat er vandaag niets uit mijn handen zal komen want het is een slechte dag (oordeel, mening, lijdend voorwerp, drama!, ohja.... ook een leuke... ik kan mezelf natuurlijk ook veroordelen voor het feit dat ik erin meegezogen wordt. allemaal mijn schuld toch 😉 ).

Die slechte dag, nou daar zal ik mijn kijk toch even op moeten veranderen want zo gek is die, op dit moment, nog niet. De zon schijnt, ik ben snot verkouden (haha) en ik ben aan het schrijven en merk dat ik hier blij van wordt. De wolken in mijn hoofd beginnen langzaam wat op te trekken. Ik heb een heerlijk soepje gemaakt en ga daar met mijn aandacht even bij zijn. Dan de hond uitlaten en opmerken wat er op te merken is. Geniet van je dag!


Op dinsdag 29 oktober om 19.00 geef ik een 2 uur durende workshop over ‘Denk je Rot!’ Wil je je meer bewust worden over de macht van je gedachten, rust in je hoofd? Je bent van harte welkom.

Locatie: Pand10A, Nieuwstraat in Zuidhorn. Je kunt je aanmelden op; aanmelden@jolandaklaveringa.com en het entree is €10,00, inclusief koffie en thee.

 

Wil je meer lezen over de macht die je gedachten hebben over je? Lees dan de vorige blog: Denk je ROT.

Wil je meer informatie over wat mindfulness voor jou of je kind kan betekenen? Kijk dan voor ouders hier en kinderen hier.

Wil je mij en mijn team steunen met Steptember? Wij lopen voor kinderen met Cerebrale Parese en zijn nog op zoek naar sponsoren. Doneren kan via deze link.

https://stept.io/dFbQerI