• darkblurbg
    Dé trainer en coach voor kind en ouders
    Mindfulnesstrainingen, Mindful opvoeden, blogs & Lezingen
  • darkblurbg
    Dé trainer en coach voor kind en ouders
    Mindfulnesstrainingen, Mindful opvoeden, blogs & Lezingen

 

Magazine 'Wendy'  

In de 'Wendy' een artikel over mijn ervaringen van de retraites van Sietske de Haan. www.sietskedehaan.com
Retraites die je leven kunnen veranderen. Zo ook de mijne. Dankbaar dat ik hier aan bij mocht dragen. De foto is gemaakt door Paul Vink.

Mede door Sietske, mijn levensloop en onze pleegdochter ben ik gaan werken voor en met kinderen en hun ouders. Het klopt helemaal. En zo bezien is de weg vol kuilen en zware tegenwind het uiteindelijk helemaal waard geweest.

 

Je kind laten stralen

Je kind laten stralen

Ons Nederlands elftal, de oranje leeuwinnen, stonden op scherp en hebben alles op alles gezet in het WK om de finale te bereiken. Fantastisch om te zien hoe ze elke wedstrijd weer knokken om ook deze wedstrijd te winnen. Hoe de kwaliteiten van elke speler gezien en ingezet wordt. Als kind begon die droom maar was het klimaat voor vrouwenvoetbal nog hard en niet toegankelijk. Nu is de tijd daar dat deze vrouwen laten zien dat dromen uit kunnen komen. Erin geloven, zelfvertrouwen, keihard werken, je kwaliteiten scherp in de gaten houden en steeds verbeteren. Assertief zijn, goed zorgen voor je lichaam en ook genieten van de wedstrijden en de training. Ze hebben de finale misschien niet gewonnen maar ze hebben wel heel veel bereikt: op persoonlijk vlak en maatschappelijk veel betekent voor het vrouwenvoetbal.

Training for the Olympics

Training for the Olympics

Vaak worden we door gedachten tegen gehouden te leven. Angst en beren op de weg… Er waren voor mij die dag veel redenen om maar thuis te blijven en ik heb ze ook allemaal aangedragen.

Busje komt zo....

Busje komt zo....

Ik was 21 jaar en mijn vriendin ging trouwen. Groot feest dus! Ik was daar met een vriendinnengroep van mijn opleiding. Mijn maatjes met wie ik heel veel tijd doorbracht en waarmee ik van alles vierde. Zo ook dit feest. Het was een feest waarbij flink gedanst werd. We hadden ontzettend veel lol en de meest hilarische nummers werden gedraaid, zo ook: ‘Busje komt zo’, van het duo Höllenboer. Ken je deze nog? Busje komt zo, busje komt zo…. Eventjes geduld nog want het busje komt zo………. Nou, ik ben ‘m nooit vergeten… en niet omdat het zo’n irritant nummer was….

Wat doe jij bij onweer in een open veld met 1 grote boom: Onder de boom schuilen toch?

Wat doe jij bij onweer in een open veld met 1 grote boom: Onder de boom schuilen toch?

Hoe reageer jij als het moeilijk wordt in je leven? Sta hier eens bij stil en haal eens moeilijke situaties terug. Wat deed je? Ontweek je deze situatie en bleef je passief: je reageerde niet? Of merk je juist op dat je heel hard wil weglopen van de situatie? Of ga je eerder in de aanval? Leer jezelf kennen op dit vlak en je kunt jezelf ondersteunen op moeilijke momenten, je eigen onvoorwaardelijke vriend zijn.

De houdbaarheidsdatum van mijn leven…..

De houdbaarheidsdatum van mijn leven…..

Artsen voorspelden jaren geleden dat ik rond mijn 50ste forse problemen kan verwachten met mijn hart. Destijds gaf het me hoop. Ik was 30 en had net mijn zus verloren. Zij had dezelfde ziekte en overleed op haar 29ste. Ik was bang dat ik de volgende zou zijn. Door haar dood had ik de behoefte aan duidelijkheid en die gaven artsen me, en hun prognose viel me erg mee. Ik had nog 20 jaar! Maar nu ben ik 45 en begin ik de druk te voelen: tik, tak….. nog 5 jaar en dan……..?

12 jaar en een hartstilstand.

12 jaar en een hartstilstand.

‘Ik deed mijn ogen open en zag allemaal mensen om mij heen staan.’ “Ik had graag als kind willen leren dat mijn houding: bewijzen dat ik hetzelfde kan als andere kinderen, je uitput. Vechten kost heel veel energie. Juist door te jezelf te zien en te zijn zoals je bent, met je eigen kwaliteiten, voeg je veel meer toe aan je eigen leven, je omgeving en de maatschappij. “

'IK EERST'

'IK EERST'

Die uitspraak: 'IK EERST', dat klinkt vrij egoïstisch. Blijkbaar is het voor mij belangrijk om een ander op de eerste plaats te zetten. Vooral mijn dochter, mijn man, mijn hond kan ook niet zonder mijn zorg dus die gaat ook eerst. Mijn ouders, schoonouders, broers en zussen zijn ook heel belangrijk maar zijn gelukkig nog gezond van lijf en leden en hebben mijn zorg op dit moment nog niet nodig. Dit kan ook heel anders zijn, dat je wel die zorg op je schouders hebt rusten.

Speurtocht met de zintuigen

Speurtocht met de zintuigen

Vandaag een bijzondere individuele aandachttraining (mindfulness) gedaan met een jongen van 8. Met hond Pinky zijn we tussen de buien door op speurtocht naar buiten gegaan. Wat hoor je, zie je en ontdek je. Wees nieuwsgierig en onderzoek wat je ziet, ruikt, hoort en voelt.

Mindful opvoeden, inspiratie

Mindful opvoeden, inspiratie

Hoogleraar Susan Bögels schreef een publieksboek over mindful parenting. Opvoedstress, ouder-burnout: het grootbrengen van kinderen lijkt meer dan ooit een enorme opgave te zijn. De kern van de oplossing van dit probleem ligt volgens Susan Bögels, hoogleraar Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam, in mindfulness, en dan vooral in het “niet-doen” en in het “er zijn”. In haar boek “Mindful opvoeden in een druk bestaan” legt ze uit hoe dat moet. Ze schreef het boek als wetenschapper, clinicus én als moeder.

Zie jezelf én je kind

Zie jezelf én je kind

Gisteravond was de Introductie workshop Mindful opvoeden in pand10A in Zuidhorn. Een workshop om ouders te inspireren en ondersteunen. Een avond van verbinding, herkenning en inspiratie.

Mindfulness: hype of hoopvol?

Mindfulness:  hype of hoopvol?

Mindfulness: hype of hoopvol? Denk je bij mindfulness aan vaag en zweverig? Breekt het zweet je uit bij woorden als meditatie en yoga? Dan kan recent onderzoek met betrekking tot stress en welbevinden bij basisschoolleerkrachten jou mogelijk van gedachten doen veranderen. De resultaten zijn namelijk veelbelovend. Zou mindfulness een antwoord kunnen zijn op de ervaren werkstress? Artikel is geschreven door: Bernadette Lensen (bernadette.lensen@rvko.nl) is directeur van de Nicolaasschool in Rotterdam en promovenda aan de Radboud Universiteit en staat in het magazine: JSW 1 sep. 2018

Je kind leren groeien!

Je kind leren groeien!

Als ouder is het elke keer zoeken; hoe kan ik mijn kind het beste ondersteunen, wat heeft mijn kind nodig om te groeien, om trots te kunnen zijn op zichzelf en lekker in zijn vel te zitten, precies zoals hij of zij is, met zijn of haar talenten of eigenheden! Moeite hebben met rekenen of taal, dyslexie of dyscalculie hebben, ADHD of ADD, Hoog sensitief zijn, moeite met concentreren of een lager werktempo. Ieder kind heeft zijn eigen uitdaging, met of zonder label. Deze blog gaat over ruimte geve

Herken je dit?

Herken je dit?

Je hebt je kind (-eren) net in bed gestopt. Je kop thee staat op de tafel te dampen. Je benen liggen op de bank en je zucht eens diep: "He he." Even een moment voor jezelf. Het was een drukke dag. Misschien heb je gewerkt of je bent bezig geweest met klussen die nodig eens gedaan moesten worden. De kinderen naar school gebracht, gehaald, clubjes en/of naar vriendjes gebracht. Administratie, boodschappen, koken, etc. En dan:

Mindfulness; Wat is er nu?

Mindfulness; Wat is er nu?

De hond aan mijn voeten, mijn dochter links van mij is lekker bezig met slijm maken. Ze is geconcentreerd bezig en met aandacht bij het slijm, het voelen. Ik ben bezig op de computer. De zon schijnt op ons en geeft een heerlijk warm gevoel aan mijn voeten. Geluidjes van het slijm, een snurkend hondje, getik van mijn typen. Dit is er nu. Samen zijn, genieten van dit moment, heel bewust. Dit is mindfulness op een dagelijks moment; Je bewust zijn van dit moment, alles opmerken en voelen wat het met je doet.