• darkblurbg
  Dé trainer en coach voor kind en ouders
  Mindfulnesstrainingen, Mindful opvoeden, blogs & Lezingen
 • darkblurbg
  Dé trainer en coach voor kind en ouders
  Mindfulnesstrainingen, Mindful opvoeden, blogs & Lezingen

Zes tips bij een Chronische ziekte of beperking

 1. Je lichaam leren voelen; daar begint het mee. Als je je lichaam voelt, kan je aangeven wat je nodig hebt.  
 2. Je adem volgen; deze zorgt ervoor dat je lichaam en je geest tot rust komt. Dit is hard nodig als je stress of frustratie ervaart. De adem vertelt je ook heel veel maar vaak letten we daar niet op.
 3. Je emoties benoemen, erkennen en ruimte geven zodat er daarna weer ruimte is om een keuze te maken in wat je nodig hebt.  
 4. Gedachten; welke gedachten en overtuigingen heb je over je gezondheid, welke zijn waar? We gaan gedachten-ballonnen doorprikken.
 5. Op moeilijke momenten leer je een pauze in te lassen: de stopknop en komen 1 t/m 5 samen. 
 6. Compassie voor jezelf! De allerbelangrijkste. Heb liefde voor jezelf, wie je bent en je mogelijkheden. Je vult je omgeving aan door je ervaringen en leermomenten te delen. Door beperking of ziekte word je creatiever, leer je denken in mogelijkheden. 

Je kind laten stralen!

Gesterkt in plaats van beperkt, met een mindfulnesstraining speciaal voor kinderen en jongeren met een beperking of chronische ziekte!

Een mindfulnesstraining specifiek voor chronisch zieke kinderen en jongeren. Kinderen en jongeren zijn volledig in ontwikkeling en aan het ontdekken wie ze zijn. Een chronische ziekte in die periode maakt het leven dan net iets complexer dan bij een gezond kind. 

In mijn kindertijd heb ik ervaren hoe lastig het was om hartproblemen te hebben en anders te "zijn". De vraag is of je echt anders bent of dat je juist anders voelt. In mijn jeugd sprak ik er niet over want niemand begreep het, dacht ik. Ik kende niemand van mijn leeftijd met dezelfde zorgen en vragen. In die tijd heb ik me erg eenzaam gevoeld. Ook had ik het idee nergens terecht te kunnen. Een psycholoog is gelijk zo heftig. Mijn overlevingsstrategie was alles in een laatje stoppen en snel dicht duwen, nooit meer aankomen. Deze strategie ben ik mijn hele leven tegen gekomen en daardoor heb ik veel teleurstellingen doorgemaakt. Dat kan ook anders. Door kinderen via een mindfulnesstraining in contact te laten komen met zichzelf en stap voor stap  te laten ontdekken/erkennen wat het lichaam te zeggen heeft en daar mee te werken. Gesterkt in plaats van beperkt!

Jezelf volledig zien en erkennen schept ruimte om andere keuze's te maken.

Je kind laten stralen!

De trainingen bij Jolanda zijn individueel

Het is een volledige mindfulnesstraining en gaat daarnaast in op specifieke onderdelen van je ziekte ervaring. Enerzijds leren omgaan met de grenzen die er zijn en de emoties die daarbij horen. Anderzijds je lichaam leren voelen. Welke signalen zijn er om serieus te nemen en welke signalen kun je even terzijde schuiven? Als laatste gaan we in op de gedachten die je ervaart.

 • Individuele training 12-16 jaar, €650,00 incl BTW, 10 lessen, incl. coaching.
 • Individuele training 8-11 jaar, €550,00 incl BTW, 8 lessen, incl. coaching, boek 'Stilzitten als een kikker'

Ja, ik meld mijn kind aan.